Lokaltidningsbesvikelse.blogspot nedstängd

(Last Updated On: )

Termen lokaltidningsbesvikelse har blivit ett uttryck som innefattar att personer uttrycker sitt missnöje med, ofta banala företeelser eller triviala problem i pressen, ofta i kombination med en bild på den eller de missnöjda personerna som uttrycker sitt missnöje.

Några av pionjärerna för att återpublicera lokaltidningsbesvikelser var en löst sammansatt grupp under pseudonymen Helmer och Thorbear, där de i ett internt forum roade sig med att tipsa om snyftreportage i pressen, något som ”Thorbear” kallade lokaltidningsbesvikelser och som sedan återpublicerades under en lokaltidningsbesvikelse.blogspot-blogg administrerad av ”Helmer”.

Hösten 2013 blev dock bloggen nedstängd av google då den bröt mot bloggers policy om upphovsrätt.

Brott mot upphovsrätten uppstår när ett upphovsrättsskyddat verk reproduceras, distribueras, framförs, visas offentligt eller härleds till andra arbeten utan tillstånd från upphovsrättsägaren.

När du publicerar innehåll som bryter mot upphovsrätten kan det medföra att inlägget eller bloggen tas bort eller till att kontot sägs upp.

Ett hårt slag kan tyckas då bloggen, liksom andra lokaltidningsbesvikelsesidor alltid varit tydliga med att ange källan.

Fenomenet lokaltidningsbesvikelse lever dock vidare genom en
facebooksida om lokaltidningsbesvikelser
och
lokaltidningsbesvikelse.se