Växer sakta

(Last Updated On: 15 januari, 2018)

Efter drygt ett halvår som företagare på heltid så växer webbsidorna jag jobbar med sakta men säkert. Dock med betoning på sakta.

Även om jag försöker vara restriktiv både med att registrera nya domäner och även köpa webbsidor i andra hand. Men när webbhotellen har kampanjer där man kan nyregistrera en .se domän för 9kr första året så är det svårt att låta bli. Bl.a. så har jag registrerat domänen gnetter.se för att stärka upp min lus-sida även om jag inte fått fram någon attraktiv design för dessa än.  Dock kommer det nog inte att gå att ranka ens topp 3 för sökordet löss på google eftersom det är svårt att konkurera med landstingens och statliga myndigheters informationssidor men topp 5 borde vara möjligt iallafall för det sökordet.

Av de färdiga webbsidor jag köpt de senaste månderna är iaf. bildcentralen igång. Bildcentralen är en tjänst där man kan ladda upp bilder och få en url som man kan infoga i forum eller epost för att visa bilden.  Här är ju inkomstmöjligheterna begränsade tills dess att tjänsten har väldigt många användare,  men målet är ha ett antal sådana reklamfinansierade tjänster med många besökare, som ett relativt passivt inkomstben då det är roligare att erbjuda användbara tjänster som komplement till de annars ganska statiska informationssidor som t.ex. barndop.info.

Annars är det olika typer av webbmagasin som t.ex. odlingswebb.se och iphonetips.se som jag kommer att satsa på. Då jag gillar att skriva och de har bra potential att få longtail-trafik på sikt och också tillför ett mervärde på webben.