En av de saker jag gillar med att vara egen företagare är att arbetsuppgifterna är väldigt varierande.
Som anställd har man ofta ett begränsat antal uppgifter. Man är kanske t.ex. anställd för att sälja ett företags produkter,
eller anställd för att svara på supportärenden, vilket kan bli ganska enformigt.
Många undantag finns, t.ex. VD-jobb eller anställda i fåmansföretag som säkerligen kan få lösa de mest varierande problem.
Men ibland kan arbetsuppgifterna bli för varierande, när de faller utanför ens kompetensområde.
Ofta kan även detta vara stimulerande och ett tillfälle att lära sig något nytt.
Men i kombination med begränsad tid så är det inte alltför roligt att sitta och försöka lösa saker som man egentligen kan för lite om.
I det här fallet rör det sig om databaser. Jag har lärt mig att hantera databaser någelunda men när det är saker utöver det vanliga användandet så har jag inte mycket att sätta emot.
Som tur är finns ju internet att söka på och internetforum eller t.o.m. webbhotellens support att ställa sin fråga, men det drar ofta ut på tiden då man inte hittar eller får sitt svar direkt.
I det här fallet är det tre databaser som krånglat för mig. När jag raderade spambloggar på barnwebb.se så råkade också en verklig blogg raderas och som ska återställas.
En wordpress installation på loopia lyckades inte skapa tabeller i databasen för webbplatsen gikt.se men detta löstes snabbt genom en fråga till loopias support.
Och slutligen har databasen på softa.se blivit spammad så att sidan ej varit funktionsduglig, men även detta är löst tillfälligt iallafall, med hjälp av sidans förra ägare.
Men trots krångel så är databaser bra ibland. Jag har även köpt några nya webbsidor byggda på wordpress-plattformen. Dock med en gammal version av wordpress. Men efter att ha installerat en ny version av wordpress under domänerna kunde innehållet importeras med ett par knapptryckningar ifrån en fil som den tidigare ägaren skapat från den gamla wordpressinstallationen.
Det hade inte gått om allt innehåll hade legat i html-filen som det ofta gjorde i mitten på 90-talet när jag började bekanta mig med webbsidor.
RSS