Är du på jakt efter ett bra affiliate nätverk?

(Last Updated On: 7 december, 2021)

Affiliate är ett ord som dyker upp alltmer på nätet, så du har kanske stött på ordet, men inte haft tillräckligt med energi till att fördjupa dig i det hela. Eller så har du full koll och letar efter bästa hjälpen på att komma igång.

Affiliatemarknadsföring är en typ av prestationsbaserad marknadsföring där ett företag belönar en eller flera affiliates för varje besökare eller kund som kommer från affiliates egna marknadsföringsinsatser. Affiliatenätverk fungerar som en mellanhand mellan handlare (säljare) och affiliates (publicist) genom att tillhandahålla en plattform där handlare kan lägga upp erbjudanden och affiliates kan söka efter erbjudanden från handlare.

Affiliatemarknadsföring är en form av marknadsföring på nätet som ofta förbises av annonsörer. Affiliatenätverk kan ge dig tillgång till ett stort antal potentiella affiliates och de tar hand om de administrativa uppgifterna, t.ex. att tillhandahålla kreativt material, spåra betalningar och hantera relationer.

Ett pålitligt nätverk är en bra grundsten i processen 

Affiliatenätverk, som adtraction, kan erbjuda ett antal olika typer av program som är inriktade på olika branscher eller områden. Inriktningar hos adtraction är: 

  • Hem, inredning och trädgård
  • Mode och accessoarer 
  • Bank, finans och smålån

Leverantörer av affiliatenätverk ger ofta affiliaten ett antal olika typer av program beroende på vad de marknadsför. Affiliateprogrammen kan vara specifika för trafiktyp (generera klick, generera leads), riktade mot specifika produkter eller tjänster, endast för nya kunder eller annat.

Du bör överväga att gå med i ett affiliatenätverk om du har en webbplats eller blogg med högkvalitativt innehåll och letar efter sätt att tjäna pengar på din webbplats. Affiliatenätverk är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med handlare som letar efter affiliates för att marknadsföra sina produkter och tjänster.

Webbplats kör affiliate för att öka intäkter från reklam

Ofta påbörjas affiliate marknadsföring genom att e-butiker behöver nå ut till fler kunder, vilket en del webbplatsägare kan hjälpa till med genom att placera reklam på sin sida. Reklamen är ofta i form av en lockande banner eller en specifik text och ägaren till webbplatsen får i sin tur betalt av antal klick som senare ledde till ett köp. Kan även förekomma avtal där betalning utgår efter ett specifikt antal besökare på hemsidan eller anmälan till nyhetsbrev. 

För att allt ska fungera så måste parterna anta ett affiliateprogram, vilket är ryggraden i affiliatemarknadsföring och de finns i alla former och storlekar beroende på vilken typ av företag som driver dem. Affiliatenätverk är organisationer som i princip driver affiliateprogram och du kan gå med i dem om du vill marknadsföra produkter från företag som exempelvis eBay, Microsoft och andra som erbjuder ett affiliateprogram.