Få inlänkar och besökare genom att anordna en tävling

(Last Updated On: )

Den ständiga utmaningen för en webbsida är att få fler besökare.
Det kan man få antingen genom att få fler inlänkar och på så sätt rankas högre i sökmotorerna eller genom att få direkta besökare t.ex. genom att besökare tipsar vänner, du har något innehåll som vissa användare efterfrågar eller liknande.

Ett sätt som kan ge utdelning på båda sätten är att anordna en tävling på din sida.
Det finns många tävlingssidor som listar olika tävlingar och på så sätt kan du få inlänkar till ditt tävlingsinlägg och många gillar också att delta i tävlingar och söker aktivt upp tävlingar och på så sätt får de också kännedom om din sida.

Det behöver inte vara särskilt svårt eller dyrt att anordna en tävling. Visst, ju värdefullare vinst du har i tävlingen desto fler kommer vara intresserade, men ofta kanske du har något liggande som har ett högt värde, men som inte kostar så mycket extra för dig att lotta ut. Det kan t.ex. vara utgående produkter om du har en ebutik, eller om du t.ex. har skrivit en egen bok kostar det dig inte särskilt mycket att lotta ut några gratisexemplar även om priset på butiken är relativt högt.
Du kan också ganska lätt få gratis vinster från andra företag eftersom de kan gynnas genom att du omnämner att vinsten kommer från ett visst företag och de i sin tur då får extra publicitet.

Tänk på att inte bara lotta ut vinsterna, eftersom tävlingen då klassas som ett lotteri och för att anordna ett lotteri behöver man tillstånd, så låt användarna skriva ett rim, svara på några frågor, skriva en motivering eller något annat utslagsmoment som kräver något annat än bara tur.

Många använder också tävlingar i sociala medier för att få fler besökare eller följare. Tänk dock på att det enligt villkoren hos de flesta sociala medier inte är tillåtet att ha tävlingar där man ska gilla och dela inlägg för att vinna.