Fulkod hos instabio.cc

(Last Updated On: )

Som webbstrateg är man alltid intresserad av länkar och länkars sökmotoroptimeringsvärde.
Därför testade jag att att skapa ett konto på instabio.cc och lade till sidor för ekonomitips och fyndtips och tittade på sidornas källkod (genom att gå in på sidan, högerklicka och välja ”view source”.

Inte förvånande så var länkarna där inte ”dofollow” som ger länkkraft till sidorna och var inte ens synliga direkt i källkoden utan var länkade genom olika javascript.

Det som däremot var uppseendeväckande var att källkoden till användarnas skapade sidor även innehöll script som verkar ha varit något försök att ge länkkraft åt sidor inom vuxensegementet.

Klicka på bilden för större bild

Ovanstående bild visar ett utdrag ur källkoden för ovan nämnd användarsida på instabio som innehåller ett script som förutom en massa adult-sökord innehåller länken linkfly.to/couplegame som i sin tur skickar användaren vidare till fans.link/adultgames

Fans.link ägs också av instabio.cc, t.ex. kan man välja att ens sida ska heta fans.link/användarid istället för instabio.cc/användarid

Visserligen ger sidan fans.link/adultgames bara ett felmeddelande
”Page Not Found!” så fullänkarna verkar inte vara aktiva för tillfället.

Om fulkoden är något ägarna av instabio.cc skapat eller om de blivit hackade är naturligtvis svårt att veta, men eftersom målsidan inte är aktiv kan man ju gissa att de blivit hackade eller någon anställd smugit in lite fulkod och man har sedan raderat målsidan men inte varit medveten om fulkoden på användarsidorna.

Uppdatering 2021-02-21
Skrev på facebooksidan för instabio.cc med upptäckterna men inlägget raderades snabbt. Kanske tyder på att de själva är inblandade eller bara att de inte ville att det skulle bli offentligt.

Uppdatering 2021-02-22
Istället skickade jag ett meddelande till instabio via meddelandetjänsten. Efter ungefär ett dygn fick jag följande svar:

Thank you very much for your feedback. Previous cooperation with others resulted in code legacy. The development team will delete it, and this content will not be displayed in the user’s link.”

Det verkar alltså vara som jag misstänkte att det är kod som legat kvar från något tidigare samarbete, då länkarna inte ledde till någon aktiv sida och Instabio meddelar att man kommer ta bort denna kod.

Innehållet på sidan är fritt att återpublicera så länge källan anges.