Hindra spam i WordPress

(Last Updated On: )

Ett av de största hoten mot en wordpress sida eller blogg är att den överöses med spamkommentarer eller spamregistreringar. Det tar onödig tid att manuellt radera alla spaminlägg och spaminläggen riskerar att dränka seriösa kommentarer. Det finns dock bra plugins för att undvika mycket av spam till wordpress. Alltifrån plugins som kontrollerar användare mot kända spamdatabaser till captchakoder som användarna ska skriva in.
Här är 5 bra plugins för att hindra spam i wordpress.

Stop Spammer Registrations Plugin

Stop Spammer Registrations Plugin  hindrar en stor del av spamregistreringar genom att kontrollera IP-adress, epost och användar-id på den som försöker registrera sig, logga in eller lämna en kommentar: Kontrollerar dessa mot upp till tre databaser, Stop Forum Spam, Project Honeypot, och BotScout . Stop Forum Spam databasen får man tillgång till direkt. För att även få tillgång till  Project HoneyPot och  BotScout databaserna behöver man registrera sig på dessa sidor för att få en gratis API nyckel.

Stop Spammer Registrations

2. Sabre

Sabre står för  Simple Anti Bot Registration Engine och är en uppsättning verktyg för att hindra spamregistreringar på wordpress.

Man kan ställa in  olika parametrar för att välja säkerhetsnivå.

Sabre

3.Wang Guard

Stop User Registration Spam in WordPress

Wang Guard kontrollerar användare mot  WangGuard web service för att undvika  Sploggers och fungerar till  WordPress, WP multisite, BuddyPress and bbPress 2.0.

WangGuard  är gratis för privatanvändning och så länge du har mindre än 500 registreringar per dag eller mindre än $200.

Wang Guard

4. User Spam Remover

How to Stop WordPress Registration spam

User Spam Remover  är ett plugin som automatiskt tar bort spamanvändare och andra gamla konton som aldrig används.

Dessutom så blockeras notifieringsmail som annars skickas till administratorn och istället så loggas användaren som spammare.

User Spam Remover

5. SI Captcha Anti-Spam

Lägger till  Captcha anti-spam funktion till WordPress formulär för kommentarar, registreringar och andra formulär. Genom att användaren behöver skriva in koden som visas i captcha-bilden hindras spam från bootar och fungerar bra i kombination med Akismet. Fungerar till  WP, WPMU och  BuddyPress. compatible.  Pluginet tillåter trackbacks och pingbacks och man kan ställa in så att  captchakod inte behövs för inloggade användare och admins.

SI Captcha Anti-Spam