Jämför bilprovningar på webben

(Last Updated On: )

Den 1 juli 2010 avskaffades monopolet på bilprovning i Sverige. Flera olika aktörer etablerade sig på marknaden.  Även om det var smidigt med en aktör tidigare bl.a. då risken var mindre att man skulle missa att besiktiga bilen,  så är det alltid bra med konkurrens.
Jag har tidigare tittat runt lite vad det finns för aktörer på bilprovning  men det blir svårt att på egen hand få en överblick över utbudet. Fram tills nu.  Jämförelsesiter  fungerar av tradition bra på internet och med flera aktörer på bilprovvningsmarknaden så finns det naturligtvis utrymme för en jämförelsesida på det området. Och nu finns det en som gör det riktigt enkelt och bra.  Man skriver helt enkelt in sitt registreringsnummer på carly.se och får fram besiktningsperiod för bilen och en lista på passande bilprovningar, deras pris och avståndet dit.  Man kan också söka  t.ex. på bilprovningar i Örebro. Man får också veta vilka som har ytterligare fördelar, t.ex. drop-in tider eller tider med billigare pris.

Beslutet att konkurrensutsätta marknaden när det gäller besiktning av personbilar, lastbilar, maskiner och andra fordon togs av riksdagen redan  i december 2009. När regeringen föreslog avregleringen var det för att “konkurrensutsättningen är en anpassning till den svenska huvudregeln om att oberoende och självständiga organ, i konkurrens, ska utföra provning och kontroll”.