Koll på brutna länkar i wordpress med broken link checker

(Last Updated On: 15 januari, 2018)

Om man har en broken link checker eller blogg som varit aktiv några år kommer en del av de sidor man länkar till att ha avslutats eller ändrat url. Då vill man naturligtvis inte länka dit längre. Men det skulle vara jobbigt att gå igenom alla länkar manuellt och se vilka som fortfarande är fungerande. Om man skriver i wordpress kan då pluginet broken link checker spara mycket tid.

Du väljer hur ofta pluginet ska kolla igenom dina länkar och genom att gå in på inställningar för pluginet ser du brutna länkar och vilket fel det är (t.ex. 404 eller 403) och kan välja att direkt avlänka, redigera länken eller ta bort posten helt och hållet.

Ett annat alternativ är automatic link checker som även kan avlänka automatiskt om en länkad sida inte varit aktiv under ett visst antal dagar. Det kan ju spara ännu mer arbete, men risken är att det ser lite konstigt ut om länken bara tas bort utan att du även ändrar texten.


Comments

One response to “Koll på brutna länkar i wordpress med broken link checker”

Leave your response
  1. […] Vidare så är det ju bra att rensa ut gamla inlägg och inaktuellt innehåll och framför allt brutna länkar. Det kan vara tidskrävande men den som skriver i wordpress kan med ett plugin snabbt rensa bort inaktuella länkar. Läs mer här. […]