Lyckas med att få naturliga inlänkar

(Last Updated On: )

Att lyckas med att synas i sökmotorerna  handlar ofta om att få naturliga inlänkar.

För att få det behöver man ha unikt, intressant material som tillför något.

Det kan handla om artiklar eller texter, oberoende sidor som jämför produkter inom en produktkategori eller ebutiker som tillhandahåller det kunden frågar efter.

Intressanta artiklar eller texter får ofta inlänkar och sprids även i sociala medier om de är spektakulära.  Oberoende jämförelsesidor har också ett allmänintresse, men det är svårt att avgöra om sidan verkligen är obereoende eller lyfter fram de produkter eller butiker som ger bäst betalt.

Den som driver en ebutik får ofta naturliga inlänkar då man tillhandahåller en produkt som efterfrågas. Även här är det naturligtvis lättare om man har en spekakulär produkt då länkar kan spridas i underhållningssyfte, medan mer traditionella produkter länkas när någon efterfrågar en produkt eller tipsar om att man själv köpt en produkt.

Exempel på den sistnämnda kategorin är glashusen.se som fått många naturliga inlänkar i forum och bloggar då de tillhandahåller unika växthusmodeller som inte säljs av någon annan i Sverige. Ett annat exempel är den minimalistiska webbutiken gräsklipparknivar.se som tillhandahåller just gräsklipparknivar till robotgräsklippare av märket Husqvarna Automower till ett mycket lägre pris än de traditionella butikerna. De som hittar dit vill antagligen gärna tipsa i sin blogg om att de har köpt en prisvärd produkt och butiken får en länk.