Lyckas med länkbete

(Last Updated On: )

Som de flesta vet så behöver man få många naturliga och högkvalitativa länkar in till en webbsida för att den ska ranka bra i sökmotorerna.
En del löser det genom att bygga egna länkar in till en webbsida, anlita seo-bolag eller rentav köpa länkar från andra webbplatser.
Men risken finns att det inte ger en naturlig länkprofil, så för att öka chanserna att lyckas med sin ranking bör man även ha så bra eller lockande innehåll att det ger naturliga inlänkar till sidan.

Att få naturliga inlänkar till en sida blir lättare ju större och mer känd sidan blir. Så genom att öka spridningen på artiklar och innehåll på sidan så ökar också chansen att man får naturliga länkar. Om någon delar din sida eller ditt innehåll i sociala medier så kanske inte det har så stor effekt på hur sökmotorer rankar sidan, men kanske någon som bloggar om det du skrivit om hittar till din sida genom sociala medier och skriver om samma ämne och länkar till din sida.
Men på samma sätt som man behöver lite fantasirikedom och uppfinningsförmåga för att lyckas med PR så behöver man det även när man jobbar med länkbete.
Antagligen är det inte så många som vill länka till din huvudsida bara för att du har en blogg där, utan det är de enskilda inläggen som man kan få störst framgång med när det gäller naturliga länkar. Visst kan man få länkar till huvudsidan också t.ex. från länkkataloger och liknande men det som har störst chans att bli viralt är spännande och uppseendeväckande innehåll.
Jag har t.ex. en sida som heter odlingswebb.se och genom att även ha med lite lättsamma kuriosa-artiklar t.ex. en artikel om vilken effekt viagra har på växter så ökar chanserna att någon ska tycka att det var ett roligt sammanträffande och vill skriva tipsa och länka andra om det.