Många vill betala över tusenlappen för Annie Lööfs gamla domän.

(Last Updated On: 15 januari, 2018)

Centerns partiledare Annie Lööf tog sitt nya efternamn när hon i juli 2011 gifte sig med sin dåvarande sambo Carl-Johan Carlsson. Innan dess hette hon som bekant Annie Johansson.
Paret tog namnet Lööf efter Carl-Johans mammas flicknamn. Som riksdagsledamot för centern bloggade Annie då under domänen anniejohansson.se

Den som administrear domänen anniejohansson.se har inte valt att förnya den och på torsdag 17/1 släpps den fri för registrering.

Men det kommer inte att bli lätt att bli ny ägare till domänen anniejohansson.se Aktörer inom området har system för s.k. snapback och kommer att försöka att registrera den i samma sekund som den släpps fri.

snapback.se jobbar med sådana system, men istället för att bara registrera domäner till sig själva har de ett auktionsförfarande där vem som helst kan bli medlem och ge ett bud på domäner som släpps fria för nyregistrering. Om de lyckas snappa domänen får den som lagt det högsta budet domänen. Om någon annan hinner snappa den betalar man inget i snapback.se Och budet på snapback.se är uppe i över 100 euro och väntas naturligtvis att öka ännu mer de kommande dagarna.

Men det är inte Annie personligen som budgivarna är intresserade av säger Jakob Svensson på webbstrateg.net. Domänen har tiotusentals tillbakalänkar från över 250 olika domäner.
Genom att skapa en ny sida under domänen kommer den med sina inlänkar att få förtroende från sökmotorerna och genom att länka till andra sidor från domänen kommer de i sin tur att ha större chans att hamna högre upp i sökmotorernas sökresultat.  Annie själv länkar t.ex. fortfarande till anniejohansson.se  från sin ännu äldre blogg anniejohansson.blogspot.se i bloggens sista inlägg år 2008.

 

anniejohanssonblogg