Recension av webbtjänst knivbrev.se

(Last Updated On: 15 januari, 2018)

Första gången jag såg reklam för knivbrev.se förkastade jag genast affärsidéen. Efter att bara ha sett själva namnet tolkade jag det som att det var någon prenumerationstjänst på knivar, på samma sätt som det länge har funnits prenumerationstjänster på underkläder, strumpor, rakblad, tandborsthuvuden och mycket mer.
När jag läste lite noggrannare och såg att det handlade om slipning av knivar blev uppfattningen lite annorlunda. Men det verkade fortfarande finnas många problem. Att skicka knivar med posten verkade inte särskilt smidigt. Var det ens lagligt? Hur stora var skaderisken. Och stöldrisken?

Dessa problem har grundarna bakom knivbrev löst på ett imponerande sätt. Knivarna stoppas in i och fästs i patenterade skyddande pappskydd innan de stoppas in i det förstärkta papp-brevet. Så det går tydligen att skicka knivar på ett säkert sätt.

Man löser helt klart ett problem för hushållen. Att man sitter med oskarpa knivar och inte vet var man ska gå för att få dem slipade. Eller åtminstone inte kommer sig för att bege sig iväg med sina knivar. Det är lättare när man med ett klick kan beställa hem ett knivbrev.

Knivbrev är en prenumerationstjänst och man kan välja om man vill få ett nytt brev en gång om året eller två gånger per år t.ex. Detta uppskattas nog av många då de nästa gång behöver anstränga sig ännu mindre för att få sina knivar slipade. Personligen så ogillar jag denna typ av prenumerationstjänster. Jag vill själv bestämma när jag ska köpa en vara eller tjänst nästa gång. Jag hade mer uppskattat att få en påminnelse i eposten efter ett år, och då kunnat välja om jag ville skicka in knivarna igen eller vänta t.ex 6 månader till.
Men som affärside är det naturligtvis bättre med prenumerationstjänsten då man med all säkerhet får en högre andel återkommande kunder.

Omdömet om tjänsten som sådan var bara positivt. Tydliga instruktioner att följa för att skicka sina knivar och snabb retur så man behöver bara klara sig utan sina knivar i 3-4 dagar vilket inte är några problem om man har någon liten reservkniv hemma.

Som internettjänst är man nog ganska ensamma i sitt segment, men när behovet är uppmärksammat öppnar det också upp för lokala aktörer. De aktörer som finns idag är inte särskilt aktiva att marknadsföra sig och ligger kanske ofta en bit ut i något industriområde. Det skulle i de någelunda stora städerna säkert finnas utrymme för en centralt belägen aktör som slipade knivar, kanske medans man väntade och blev bjuden på en kopp kaffe. Eller kanske ännu hellre i anslutning till en bilprovning. Lämna in knivarna samtidigt som man bestiktigar bilen.

För hur bra tjänst knivbrev än har, så kan man inte komma ifrån att porto och förpackning blir en stor del av priset, vilket man skulle komma ifrån om man hade ett smidigt sätt att lämna in sina knivar på plats. Men tills dess.
Testa knivbrev du också.


Comments

One response to “Recension av webbtjänst knivbrev.se”

Leave your response
  1. Niklas skriver:

    Problemet med knivslipning är att det krävs mycket skickliga hantversmän med många års erfarenhet. Hur ska man hitta dessa till olika bilbesiktningsanläggningar runt om i Sverige. De som är verksamma idag har sannolikt redan fullt upp med restaurangkunder eller också har de packat ihop.

    Jag slipar mina knivar själv men det är svårt och blir i ärlighetens namn inget vidare resultat. Därav förstår jag komplixiteten i detta en gång i tiden så värdefulla hantverk. Tror att Knivbrev ligger helt rätt i tiden.

    Vad gäller prenumeration så står det på deras hemsida att man inte alls behöver välja det!?