Så får du fler visningar och följare på youtube

(Last Updated On: )

Så du vill få fler YouTube-visningar. Men du vet inte vart du ska börja?
Du kan ha gjort jättebra videos, du har den perfekta titeln, taggarna och beskrivningen, men din video får fortfarande inte det erkännande du tror det förtjänar?

Innan vi börjar, är det viktigt att notera att Rom inte byggdes på en dag och det finns ingen idiotsäker metod för att med säkerhet göra din video till en viral framgång. Ofta handlar det om tålamod och träget arbete. Det kan ta tid för dina videoklipp att börja ta fart, men det finns några saker man kan göra för att öka chanserna att ditt filmklipp sprids till de stora massorna.

Några självklara saker är naturligtvis att sprida din video i så många andra kanaler som möjligt. På din blogg eller webbsida om du har någon och dela länken i dina andra sociala medier.

En annan sak du kan använda är att promota dina videos från dina andra filmklipp som du har lagt ut.
Du har säkert sett de små textbubblorna som du ser poppar på folks videoklipp med text som säger saker som ”Thumbs Up!” Eller ”Subscribe!”? De kallas YouTube-annoteringar och kan användas både för att få tittarna att prenumerera men också för att promota andra av dina klipp som är på samma tema eller som du tror att tittarna av det visade klippet kommer att gilla.

Genom annoteringar kan du länka från en video till en annan eller till spellistor av dina videoklipp vilket kan få tittarna intresserade av fler klipp som du har gjort.

Annoteringar är ett bra sätt att visa dina tittare dina andra videos.

Även spellistor är ett bra sätt att öka dina videovisningar. En spellista är en lista eller grupp av videor som spelas upp i ordning. Ofta visas spellistor upp separat i sökresultaten. Det betyder att om någon söker på något relaterat kan de få upp din spellista i sökresultatet och då visas inte bara ett av dina klipp utan alla klipp som du har lagt till i spellistan. Så skapa spellistor som innehåller flera av dina relaterade klipp.

Dessutom, eftersom spellistor spelar dina videoklipp automatiskt efter varandra, när tittare tittar på spellistor, tittar de vanligtvis mer på dina videoklipp, vilket är bra för att öka visningarna på din kanal. Spellistor kan också inbäddas, så tittarna kan titta på alla dina videoklipp tillsammans på din blogg eller hemsida.

För att snabbt få visningar på dina nya videoklipp bör du dock försöka få prenumeranter till dina kanal. Dessa kommer att se när du har publicerat en ny video och sannolikheten är då större att de också kommer att titta på den. När någon prenumererar på dig visas alla dina nya videoklipp på deras hemsida och de kan till och med prenumerera på att bli underrättad via e-post när du laddar upp något nytt på videosidan.

Genom att ladda upp bra innehåll regelbundet och påminna tittarna om att prenumerera kan du få fler prenumeranter. Det finns också andra sätt i gråzonen för att få fler prenumeranter på youtube.

Du kan också sprida dina YouTube-videor genom att skicka dem som videosvar på mer populära relaterade videor. Det är lätt att göra och kan få dig ett stort antal klick, om du har tur och skickar till rätt video.

Gå till videon som du vill lägga in ett videosvar till. Bredvid kommentarsfältet kan du klicka på ”Skapa ett videosvar”. Klicka där och du kommer att skickas till en sida som listar alla dina videoklipp. Klicka på den du vill använda som ditt videosvar och den som gjort videon och den som läser dennes kommentarer kommer antagligen att titta på din video om den är relevant.

Annars handlar det mycket om att vara aktiv. Kommentera videoklipp som du gillar, prenumerera på och följa andra kanaler så kommer du synas och nå ut till dina YouTube-idoler och sakta men säkert även bygga upp din följarskara.


Comments

5 responses to “Så får du fler visningar och följare på youtube”

Leave your response
 1. Sofia skriver:

  Jag vill han många prenumeranter och visningar

 2. Carro skriver:

  Hej!
  Vet du om dom har tagit bort möjligheten till videosvar?
  Hälsningar,
  Carro

 3. Ketsara skriver:

  Hur man få visningar när man filmar sitt man när hon skrattar mm. Det skulle va jätte tacksam

 4. Oskar skriver:

  Hej vill ha många följare Hur får jag det?