SEOhosting

(Last Updated On: )

Om man bara har en eller ett par webbsidor och inte extremt mycket trafik räcker det ofta med ett webbhotell för att hosta sina sidor och i dagsläget har dessa ofta en relativt enkel administrationspanel och ofta kan man även installera ett cms (content management system) t.ex. wordpress med ett par klick utan att behöver bry som om databaser och annat. Det man behöver tänka på är att om man har en sida som är kodad i php (t.ex. wordpress) behöver sidan ligga på en unix-server och om det är kodat i aspx behöver den ligga på en windowsserver men det går vanligtvis att ändra med ett klick efter att man skaffat webbhotellet.

Om man har flera webbsidor kan man naturligtvis också ha dem på samma webbhotell, men man kanske vill kunna utnyttja länkkraften mellan sidorna för att sidorna ska ranka bättre i sökmotorer. En stor del i sökmotorernas organiska ranking baserar sig på länkar mellan webbsidor. En sida som har många länkar från stora och pålitliga sidor rankar ofta bra. Men om man länkar mellan sina sidor som ligger på samma webbhotell märker sökmotorerna att sidorna är relaterade till varandra, t.ex. p.g.a. att de ligger på samma ip-adress.  För att ge länkarna mellan sidorna mer värde kan man därför sprida ut dem på olika ip-nummer och c-klasser t.ex. geografisk spridning. Man skulle naturligtvis kunna ha olika webbhotell för alla sidor för att uppnå syftet men det krävs många olika webbhotell om man har många sidor och blir ganska dyrt och svårt att administrera.

Ett annat alternativ är SEOhosting
som fungerar som ett webbhotell eller en dedikerad server men där varje konto har flera ipadresser d.v.s. olika geografisk placering av servrarna och sidorna verkar därmed inte lika relaterade till varandra som om alla hade haft samma ip-nummer, vilket gör att sökmotorerna tilldelar länkarna större värde.

Det finns naturligtvis annat som kan påvisa att sidorna är relaterade t.ex. om man använder koden för samma analytics konto på alla sidorna, om man har samma id från något affiliatenätverk eller om ägaruppgifterna är offentliga och desamma för de olika domänerna. Men man har iallfall tagit bort den främsta markören som sammanlänkar sidorna.

Skaffa SEOhosting nu