Ställ in datum när inlägg ska tas bort i wordpress

(Last Updated On: 9 juni, 2018)

Som standard i wordpress kan du välja om en post ska publiceras direkt eller om den ska ha ett annat publiceringsdatum, både bakåt och framåt i tiden.

Men det kan finnas tillfällen då man vill att ett inlägg ska tas bort ett visst datum. Det kan vara specialerbjudanden, kuponger eller nyheter som helt enkelt blir inaktuella efter ett visst datum.

Visst kan man göra det manuellt men det blir både krångligt att hålla reda på exakt när man ska gå in och radera vissa inlägg och tar också extra tid.

Enklare och smidigare blir det med wordpress tillägget Post Expirator

När det är aktiverat så får du upp en ny ruta längst ner i högerkolumnen där du kan välja datum / tid som du vill att ett inlägg ska inaktiveras eller raderas.

Du kan antingen göra det till ett utkast (unpublish), ställa det till privat, ta bort meddelandet helt eller så kan du ändra postkategorin.

Det finns också ytterligare inställningar som du kan konfigurera från inställningssidan som finns under Inställningar »Post Expirator.

Du kan välja datum- och tidsformat tillsammans med standardutgångskategori. Du har också möjlighet att lägga till utgångsdatumet i slutet av ditt innehåll för att låta dina användare veta när det här inlägget eller sidan kommer att inaktiveras.

Ett annat plugin som erbjuder liknande funktioner kallas Simple Post Expiration.

Så här utesluter du delaktigt inlägg i WordPress

Tiden jämförs med din blogg tidszon inställningar, så se till att du har rätt tidszon genom att gå till Inställningar »Allmänt.