Stoppa spamregistreringar i wordpress

(Last Updated On: 5 april, 2017)

WordPress är en av de mest använda bloggplattformarna, känt för att vara modifierbart och sökmotorvänligt. Faktum är att man kan skapa nästan vilken typ av webbsida som helst med wordpress som grund.  En annan fördel är att det är lätt att interagera med besökarna genom att besökare kan registrera sig, kommentera inlägg etc.  Genom att besökare kan ange sin url när de kommenterar kan detta dock utnyttjas av spammare som vill få inlänkar till sina oftast engelskspråkiga sidor. Det är ganska lätt att identifiera denna typ spamkommentarer då innehållet oftast är på engelska och ofta inte alls relaterat till inlägget och inte alltför sällan är url:en eller epostadressen relaterad till piller, porr eller gambling.

Om man får många spamkommentarer kan det dock vara tidsödande att skilja ut dem från seriösa kommentarer. WordPress pluginet stop spammer registrations plugin  kan då vara en hjälp.

pluginet använder  15 olika strategier för att blockera spammare och eliminerar  99% av alla spamregistreringar och kommentarer. Den kontrollerar kommentarer mot StopForumSpam.com, Project Honeypot, BotScout, DNSBL listor som spamhaus.org, Hostingvärdar kända för spam som t.ex. Ubiquity Servers, spamrobotar och onormalt långa epostadresser och namn och HTTP_ACCEPT headers.

Användaren kan välja att ange ett eget meddelande som spammaren ser eller skicka denne vidare till valfri sida.

Pluginet fungerar bäst tillsammans med Akismet.