Storlekar på facebooks profilbilder och omslagsbilder

(Last Updated On: 5 september, 2013)

Facebook är för närvarande en bra kanal att nätverka och marknadsföra både sig själv och sitt företag.
Men det är naturligtvis viktigt att man håller kanalen uppdaterad, att den ser representabel ut och att den passar in i företagets övriga profil.

Det första intrycket man får från en sida är ofta utifrån bilderna. Facebook är ganska bra på att anpassa bilderna till formatet på facebooks bilder, men för att det ska se riktigt bra ut kan det vara bra att skapa omslagsbilder och profilbilder som har rätt storlek redan från början.

Profilbild/Profile Picture
Profilbilden bör lämpligen vara en ansiktsbild för privata facebooksidor och företagets logotype för företagssidor. Profilbilden är 160×160 pixlar

Omslagsbild/Cover Photo
Omslagsbilden bör vara inbjudande och kopplad till personen eller verksamheten och ska ha måtten 851×315 pixlar.

Senaste foto/Latest Photo och applikationsbild/App Images
Ditt senaste fotografi och dina applikationer ligger som widgets som du kan ändra ordning på om du så önskar. Både ”Senaste fotot” och ”Applikationsbilderna” har dimensionerna 111×74 pixlar.

Det är inte bara bilderna som är viktiga utan naturligtvis också hur företaget presenteras i text och vad man skriver i inläggen.

Om/About
Här fyller du i en kort beskrivning av din verksamhet. Viktigt att tänka på att det bara är de första 255 tecknen som är synbara för besökaren vid en första inblick. För att läsa en eventuell längre beskrivning måste besökare klicka på länken ”Om”. Se till attt den viktigaste informationen finns med i de första 255 tecknen.

Inlägg på tidslinjen/Timeline Preview
När du postar en länk så spelar storleken ingen större roll egentligen. Men det som visas är fyrkantiga bilder så de bör inte vara alltför avlånga. Den optimala storleken på en bild som ska visas på en tidslinje 403×403 pixlar. Texten får heller inte överskrida 63 206 tecken.

Höjdpunkter och livshändelse/Highlighted Post and Milestone
Om du vill göra en av dina poster mer iögonfallande så kan du välja att markera den som en höjdpunkt. Detta gör du enkelt genom att klicka på den lilla markeringen på den post du publicerat och sedan klicka på stjärnsymbolen med texten höjdpunkt. Då kommer bilden att breda ut sig över två spalter så här passar ett landskapsfotografi in och den optimala dimensionen är 843×403 pixlar.

Minityrbild/Thumbnail
När man lägger in en länk adderas ofta en miniatyrbild till länken. Måtten på miniatyrbilden är
114×114 pixlar.