Visa när ett wordpressinlägg senast uppdaterades

(Last Updated On: 3 februari, 2019)

Om man skriver fakta-artiklar på webben så är det en bra ide att regelbundet gå igenom sina artiklar för att se om innehållet fortfarande är aktuellt eller om något känns inaktuellt eller t.o.m. är felaktigt.

Man kan också vilja uppdatera sina poster med tillägg eller ny information. När man gör detta är det naturligtvis bra om det syns för besökaren när sidan senast uppdaterades. Men som standard i wordpress gör det inte det utan vanligtvis visas bara datumet när sidan skapades.

Om man skriver om nästan hela sin post kan man naturligtvis om man vill sätta ett nytt publiceringsdatum, men det kan vara relevant att ha kvar det ursprungliga publiceringsdatumet. Dels för att visa för sökmotorernas robotar att artikeln har funnits länge, samt för att den ska hamna på rätt plats i arkivet, men också som information till besökaren.

För att visa när posten senast uppdareades kan man istället installera tillägget ”posts modified date”. Då lägger den till datumet när inlägget senast uppdaterades överst i posten och din artikel ser genast mer aktuell ut.


Även om du bara korrekturläser ditt inlägg och klickar på uppdatera utan att göra några ändringar, eftersom allt innehåll var aktuellt kommer det visa att posten uppdaterades detta datum.

Så här kan det se ut i ett inlägg som har uppdaterats efter att man installerat ”pluginet posts modified date”.