WordPress backup med UpDraftPlus

(Last Updated On: )

WordPress är ett populärt verktyg för bloggar och andra webbsidor. Du kan manuellt ladda ner en säkerhetskopia av dina inlägg från adminpanelen (verktyg > exportera) men om webbsidan blir hackad eller försvinner helt av någon annan anledning finns risken att man inte har en aktuell backup eller så kanske man vill ha en backup av hela sin sida inklusive tema och widgets etc.

Att skapa WordPress-säkerhetskopior automatiskt med jämna mellanrum därmed en bra ide.

Det finns flera WordPress-backup-plugins och de flesta av dem är ganska enkla att använda. Det mest populära gratis wordpress backup-verktyget är UpdraftPlus.

UpdraftPlus låter dig skapa en komplett säkerhetskopia av din WordPress-webbplats och lagra den på molnet eller ladda ner till din dator.

Pluginet stöder schemalagda säkerhetskopior såväl som säkerhetskopieringar på begäran. Du har också möjlighet att välja vilka filer du vill säkerhetskopiera.

Det kan automatiskt ladda upp dina säkerhetskopior till Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-post och flera andra molnlagringstjänster.

Du kan också enkelt återställa säkerhetskopior direkt från din WordPress adminpanel om du t.ex. har laddat ner en ny version av wordpress som inte fungerar som den ska på din sida.

UpdraftPlus har också en premiumversion med tillägg för att migrera eller klona webbplatser, databasökning och ersättning, multisitstöd etc.

Prissättning: Gratis (UpdraftPremium Personal för $ 70)